fredag 19 mars 2021

Inför vecka 12

I onsdags genomförde 4B och 4C lästestet från Skolverket. Det var två olika texter per elev, med tillhörande frågor, som skulle besvaras. Vi ägnade större delen av dagen till detta, och efter lunch fick eleverna svara på en enkät om sina läsvanor. 
Vi är otroligt stolta över hur fokuserade eleverna var, på uppgiften. Det var mycket god arbetsro i bägge klasserna, och de tog uppgiften på största allvar. De var själva mycket nöjda, men också trötta efteråt.

Övrigt arbete i veckan har bestått av SO-jobb om vikingatiden, som vi kommer avsluta under vecka 13, med ett prov.
I matten har vi startat kapitlet om tid och statistik, med en självskattning och ett mindre förtest för att se vad eleverna redan kan. Vi har även gjort en del bedömningsuppgifter från Skolverket, gällande huvudräkning- i de fyra räknesätten, för att stämma av elevernas kunskaper.
På engelskalektionerna ser vi två olika engelska serier och arbetar med uppgifter till dessa. Vi jobbar även med muntliga övningar.

Övrigt:
Vi får igen be er ta upp med era barn, om att är utomhus på rasterna. Det är mycket diskussioner med många av eleverna i årskurs 4, om att de inte ska uppehålla sig i kapprummen, där de kastar med olika saker, tar varandras kläder och gömmer samt är väldigt högljudda, även om en annan klass har pågående undervisning i intilliggande klassrum.
Det är inte ok, och vi vuxna som har rastvakt, får hela tiden gå in i kapprummen och föra dessa diskussioner med eleverna. Det tar otroligt mycket energi från oss vuxna att det ska förhandlas om vad som gäller, plus att vi även blir färre vuxna utomhus som cirkulerar. Det är tufft som det är, att försöka täcka av skolgården när det är rast, och den här biten, gör det ännu svårare. 

Påminnelse om att det är studiedag på måndag 22 mars, och eleverna är lediga från skolan.

Förekomst av smitta på Fridtjuv Bergskolan

Idag kan vi bekräfta att det förekommit coronasmitta på Fridtjuv Bergskolan i Ödeshögs tätort. Vi kommer inte att informera om namn på smittad pedagog eller vilken klass det gäller på grund av sekretess. Läget är under kontroll, smittspårning pågår och åtgärder har satts in.

Alla kan hjälpas åt för att hindra ytterligare smittspridning genom att låta de barn som visar förkylningssymptom få vara hemma. Alla helt friska barn är välkomna till skolan, som är öppen som vanligt.

Verksamheten fortsätter att följa gällande restriktioner: Tvättar händerna, använder handsprit och är noga med avstånd. Självklart stannar personal också hemma vid minsta symptom.

Jessica Bergstrand
Rektor för Fridtjuv Berg och Rök

Läxor:

MATTELÄXA:
Alla tre grupperna har i matteläxa att under vecka 12 och 13, träna på klockan, både analog och digital klocka. Eleverna använder sig av våra digitala plattformar Elevspel och NOMP, för att träna. Där finns upplagda uppdrag med klockan, som ska användas i första hand när man tränar, för där ser vi vad eleverna gör, och hur det går för dem.
Vill/behöver man träna mer så finns fler digitala plattformar att använda. Länkar i classroom matematik.
Torsdag 1/4 (vecka 13) kommer vi ha ett större läxförhör på klockan.

Fler läxor till vecka 12:

4A:
onsdag 24/3: Läsläxa i Solhjärtats hemlighet enligt lässchemat. Material finns i classroom svenska. Uppgifterna görs i skolan. 

fredag 26/4: Engelska glosor, eleverna har fått ett papper med glosor, som de ska träna på, samt välja 5 av orden och skriva meningar om.   

4B:
onsdag 24/3: Läsläxa i Sixten. Material finns i classroom "4B extra". Uppgifterna görs i skolan.

torsdag 25/3: Engelska glosor, eleverna har fått ett papper med glosor, som de ska träna på, samt välja 5 av orden och skriva meningar om. 

4C:
torsdag 25/3: Vi fortsätter läsa i Noelias hemlighet och svarar på frågorna som eleverna klistrar in i sin arbetsbok. 

fredag 26/3: Engelska glosor, eleverna har fått ett papper med glosor, som de ska träna på, samt välja 5 av orden och skriva meningar om.   

Trevlig helg!
/Betty, Besna och Frida


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

SOMMARLOV!!!

 Så är det då sommarlov efter en härlig (men annorlunda) skolavslutning. Vi önskar er alla en riktigt lång och skön sommar! Se gärna vår som...