lördag 6 mars 2021

Inför vecka 10

Vecka 10 är sista veckan vi arbetar med  området "de fyra räknesätten" i matematik. Därefter påbörjar vi ett kapitel som behandlar klockan, tid, datum, statistik samt tabeller och diagram.
I svenskan har eleverna arbetat flitigt med läsförståelse, både genom att återberätta och svara på frågor som går att hitta på raderna, mellan, och bortom raderna.
På engelskan har vi arbetat klart med olika arbeten, arbetat med muntliga framföranden, samt med olika digitala övningar, där eleverna fått titta på filmer och sedan arbetat på olika sätt med innehållet. Vi kommer börja titta på en engelsk serie, som heter Max`s movie, och arbeta med varje avsnitt på olika sätt.
SO-lektionerna innehåller fortsatt arbete med vikingatiden, där vi nu arbetat med Birka, Sveriges första stad, som låg på Björkö i Mälaren. Det var en viktig handelsplats under vikingatiden, och dit kom köpmän och hantverkare från hela Europa och övriga världen. Verkligen spännande! 

Övrigt: 
Eleverna i 4B och 4C, som är utvalda att delta i Skolverkets internationella lässtudie, PIRLS, har fått med sig kuvert hem till er vårdnadshavare med information. I kuvertet finns, förutom information, även en enkät, som ska besvaras antingen på papper och skickas in (returkuvert är bifogat) eller digitalt. 
Betty, som är Skolverkets skolsamordnare för Fridtjuv Bergskolan, har även informerat eleverna en extra gång om studien, och hur det kommer att gå till. 

Läxor:

4A:
onsdag 10/3: Läsläxa i Solhjärtats hemlighet enligt lässchemat. Material finns i classroom svenska. Uppgifterna görs i skolan. 

onsdag 10/3: NO-diagnos på kapitlen "Naturen på vintern". Eleverna tränar genom att repetera uppgifter och annat material i sitt NO-häfte, samt använda materialet som finns i classroom NO under vecka 9-10, (filmer, begrepp på Quizlet m.m.) när de repeterar. 

fredag 12/3: Engelska glosor, eleverna har fått ett papper med glosor, som de ska träna på, samt välja 5 av orden och skriva meningar om. Dokumentet finns även i classroom.

4B:
onsdag 10/3: Läsläxa i Sixten. Material finns i classroom "4B extra". Uppgifterna görs i skolan.

fredag 12/3: Engelska glosor, eleverna har fått ett papper med glosor, som de ska träna på, samt välja 5 av orden och skriva meningar om. Dokumentet finns även i classroom.

4C:
torsdag 11/3: Vi fortsätter läsa i Noelias hemlighet och svarar på frågorna som eleverna klistrar in i sin arbetsbok. 

torsdag 11/3: NO-diagnos. Eleverna får med sig NO böckerna hem och vi kommer också lägga upp i NO-Classroom länkar och annat som eleverna bör träna på för att vara förberedda inför diagnosen. 

fredag 12/3: Eleverna får ett korsord med sig hem där några av de glosor vi arbetat med i Kap 1 ska skrivas in och stavas rätt. Till hjälp har de en gloslista där de kan hitta orden. Alla får inte samma korsord. 


Trevlig helg!
/Betty, Besna och Frida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

SOMMARLOV!!!

 Så är det då sommarlov efter en härlig (men annorlunda) skolavslutning. Vi önskar er alla en riktigt lång och skön sommar! Se gärna vår som...